Xerrada sobre feminisme interseccional a les I Jornades d’Equitat del món casteller

En els darrers anys, el món casteller ha donat un pas endavant per treballar i fer front a les dinàmiques discriminatòries presents a la societat i fer de les colles espais lluires de discriminacions masclistes, LGTBIfòbiques o racistes. Les comissions d’igualtat de les colles han desenvolupat diferents eines, com  protocols d’actuació vers les agressions sexistes en les festes, i desenvolupen diferents accions formatives i de sensibilització.

El passat 23 de novembre varen tenir lloc les I Jornada d’Equitat en el món casteller, per sensibilitzar en termes d’igualtat i feminisme, així com per donar eines d’actuació per combatre el sexisme, LGTBIfòbia i el racisme. La jornada es va encetar amb una xerrada sobre  interseccionalitat de mà de l’Etnogràfica, en què vàrem incidir en la necessitat de tenir en compte la forma en què els difernts eixos de privilegi i opressió interactuen amb el gènere, així com treballar en les nocions de privilegi blanc i feminisme hegemònic. Tot, per pensar plegades la forma de fer de les colles castelleres espais on la diversitat sigui respectada i benvinguda.

Al voltant d’una norantena de persones varen participar en la jornada, organitzada pels Castellers del Prat juntament amb la Comissió d’Equitat i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.