Xerrada: Els rebomboris del pa des d’una perspectiva feminista i agroecològica

L’any 1789 va esclatar a Barcelona una revolta urbana i popular protagonitzada per les dones a causa d’un fort increment del preu dels aliments bàsics com el pa. Aquesta xerrada proposa un enfocament feminista i agroecològic d’aquest esdeveniment històric per revelar els efectes de la privatització de serveis en l’accés a una alimentació saludable i justa per les classes populars, el paper de les dones en les lluites per la justícia social en la història i les desigualtats estructurals d’una societat urbana profundament classista, racista i patriarcal que va represaliar per les protestes els col·lectius més oprimits de la ciutat.

La nostra companya Marta Ruiz, historiadora i antropòloga especialitzada en alimentació i cultura, serà l’encarregada d’impartir aquesta xerrada que es durà a terme de forma presencial el proper 24 de febrer a les 19h, al centre cívic El Sortidor, clausurant el Cicle Alimentació i Protesta.

Inscripcions: https://bit.ly/39N9Hxd

Josepa Vilaret, coneguda popularment com La Negreta, és el símbol dels Rebomboris del Pa. Tot i que no es va provar mai el seu lideratge en la insurrecció, va ser executada durant la repressió militar que va esclafar aquest moviment popular. l·lustraci: Marta Bellvehí Illustration per a la campanya del 25N del Consell Joventut de Barcelona.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.