Xarxes de cures als barris: reflexions i reivindicacions comunes per a la dignificació de les cures

Com s’organitzen els barris per sostenir la vida? Amb quines dificultats es troben?
Quina resposta col·lectiva aporten a les necessitats de cura del veïnat?
Quines reivindicacions comunes podem formular a la nostra ciutat?

El proper dimarts 21 de desembre estarem col·laborant amb la dinamització d’un debat obert  Xarxes de cures als barris, reflexions i reivindicacions comunes per la dignificació de les cures, on Cooperasec compartirà el procés de treball dut a terme juntament amb Transductores al barri del Poble-sec per indagar com s’organitzen les veïnes, col·lectius i xarxes de suport mutu per donar resposta a les necessitats de cura als barris.

Aquest procés, que ha tingut  l’objectiu de visibilitzar les iniciatives que sostenen la vida als barris, així com les necessitats que cobreixen i dificultats estructurals que enfronten aquestes xarxes s’ha plasmat en “Dona’m espai”, Mapa de les cures del Poble-sec. El mapa és una estratègia narrativa que visibilitza aquestes xarxes i reconeix les cures en el seu sentit més ampli, alhora que és un vehicle per alertar sobre els factors que expliquen la seva fragilitat i precarietat, i en aquest sentit, pretén articular reivindicacions comunes.

La Jornada de debat de dimarts  generarà un espai per compartir aquest diagnòstic i fer extensiu aquest debat amb altres iniciatives i xarxes de cures dels barris de Barcelona: conèixer com s’organitzen per donar respostes col·lectives a les necessitats presents als territoris, quines mancances i problemàtiques enfronten; per pensar plegades en reivindicacions comunes.

Volem interpel·lar especialment a col·lectius, organitzacions de base i xarxes de suport mutu dels barris, per posar en comú necessitats, reptes i estratègies comunes per reivindicar la centralitat i el valor social de les cures.

Us esperem!

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.