Trobada de famílies que volen educar sense sexisme

Us convoquem, el proper dissabte 2 d’abril, a la primera trobada de famílies que volen educar sense sexisme del 2022, que es durà a terme en col·laboració amb el col·lectiu d’autogestió pedagògica La Pinya, que ens acollirà a Cal Suís i ens explicarà com es treballa el gènere des del seu projecte educatiu. Volem debatre sobre la importància de la criança feminista i compartir experiències i teixir aliances en el camí de l’acompanyament amb perspectiva feminista.

“A la Pinya apostem per un espai d’aprenentatge que eixampli les possibilitats i imaginaris de les criatures, generant ambients i dinàmiques que facilitin trencar amb els estereotips sexistes. Un acompanyament a les criatures on aquesta dimensió es tingui en compte, generant debats entre les famílies sobre com ens afecta el biaix de gènere a l’hora d’acompanyar les txikis, buscant i generant materials… Des de fa un temps sentim el desig d’aprofundir en les experiències que hi ha de criança no binària i en explorar com podem seguir aprofundint en aquest aspecte com a projecte pedagògic”

Aquestes  trobades a l’aire lliure pretenen generar un espai per a poder conèixer-nos aquelles famílies que ens interessem per la criança feminista. Tant si sou famílies amb membres que no conformen les regles hegemòniques de gènere, com si senzillament us mou l’interès per educar sense sexisme a les vostres criatures, us convoquem per compartir experiències, aprendre unes de les altres i fer xarxa. I, sobretot, per gaudir d’un espai amable en què les criatures i les adultes puguem jugar i socialitzar amb persones que actualment no són del nostre entorn proper.

Veniu a gaudir d’una estona de joc i debat col·lectiu! Ens trobarem a Cal Suís a les 11 h (c. Finestrelles, 32-36, Esplugues de Llobregat). És un lloc ideal perquè les criatures juguin a l’aire lliure i poder ajuntar-nos ni que faci mal temps, doncs si plou ens podrem refugiar a la masia que acull els espais del projecte. També podeu portar vermut o dinar per compartir.

És una convocatòria oberta i no és necessària inscripció, però si voleu més informació, podeu escriure a activitats@letnografica.org

Créixer Lliures: Desmuntant les desigualtats

Aquesta trobada forma part de les activitats del projecte #CreixerLliures d’enguany, amb cicles de xerrades, conta-contes sobre gènere i diversitats, tallers i trobades per a famílies, que se centraran en desvetllar els mecanismes pels quals la diferència es converteix en desigualtat i en pensar estratègies col·lectives per combatre aquestes violències interseccionals que travessen els cossos i jerarquitzen les diversitats, i que deriven de l’heteropatriarcat, el racisme i el capitalisme i les seves articulacions.

Seguim acompanyant les famílies des de l’èmfasi en la necessitat de contrarrestar les desigualtats de drets i oportunitats, reivindicant la centralitat social de les cures i la urgència de la revisió del seu repartiment, cap a formes d’organització social més justes i gualitàries.

Estigueu atentes a les novetats!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.