Tallers de memes feministes interseccionals – Agenda

Compartirem el procés de composició, disseny, subversió i resignificació dels memes per tal de combatre l’heterociberpatriarcat des d’una mirada interseccional

Davant les violències masclistes 2.0, les estratègies basades en la sororitat online, la resistència i l’humor són imprescindibles. En tant que potents vehicles per a la transmissió d’idees, els memes han esdevingut eines per al ciber-activisme feminista, per tal de contrarestar els discursos masclistes i racistes tan presents a les xarxes.

Els tallers (en format virtual i també presencial) són espais d’aprenentatge compartit, de creació de discurs feminista interseccional. Ens apropiem d’aquest llenguatge i el fem servir per visibilitzar i fer catarsi col·lectiva sobre les violències que ens travessen en la quotidianitat.  També volen esdevenir espais per propiciar la presa de consciència i  de reflexió crítica sobre la naturalesa interconnectada de les discriminacions i sobre la complexitat de les nostres posicons socials, on es combinen les opressions i els privilegis. Aterrem així la teoria interseccional i posem un èmfasi en visibilitzar la diversitat de situacions que engloba la paraula “dones”.

Mitjançant metodologies participatives es generarà un espai de seguretat perquè puguin emergir els temes d’interès, que aprendrem a taslladar al llenguatge memètic entre totes. També hi haurà un espai per al treball en petits grups. El taller es divideix en dues parts, la primera és un recorregut per l’activisme i la memepolítica feminista i la segona, un espai d’aprenentatge col·lectiu. Els tallers estan pensats per afavorir la participació de totes independentment del bagatge tecnològic o l’experiència prèvia amb aquest llenguatge.

 

[PROPERS TALLERS PROGRAMATS]

  • Dimecres, 28 d’abril a les 18:00h.

Taller online de memes feministes interseccionals a l‘Espai Societat Oberta.

Entrada lliure amb inscripció.

Inscripcions obertes.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.