Tallers de cuina diversa i propera: posant en valor les identitats alimentàries

Amb el projecte APPAT – Alimentació de proximitat per a tothom, seguim agitant el debat al voltant del dret a una alimentació justa, culturalment adequada i de proximitat per a totes i tots.

Durant aquest any hem realitzat una diagnosi del territori que ens ha permès identificar i caracteritzar diferents horts de proximitat on es cultiven aliments d’origens diversos. Alguns encara són desconeguts per una part de la població però identitaris i essencials en la dieta de moltes persones que viuen a Barcelona i que practiquen cultures alimentàries procedents de diversos territoris del món.

Aquesta tardor organitzem tres tallers de cuina on alguns d’aquests aliments seran els protagonistes amb l’objectiu de donar difusió als diferents usos culinaris i una empenta a la seva comercialització a través dels circuits curts:

okra, quimgombo o quiabo; upo o calabash; blat de moro o maíz; chile, ají o bitxo; albergínia ping tung long; chang du o mongeta de metre; chayote…

         

Proposem un espai on donar a conèixer aquesta biodiversitat cultivada al territori i la petita pagesia que l’està promovent al Parc Agrari del Baix Llobregat.

Convidem veïnes del barri de Sants, Barcelona i arreu, persones migrades i d’orígens diversos i iniciatives del sector agroalimentari a trobar-nos per reivindicar la cuina com un espai de socialització, re-coneixement i reproducció de sabers, experiències i valors, d’intercanvi d’històries i recursos al voltant d’aquests ingredients.

Volem generar un espai on els aliments siguin bons per menjar, per pensar i per al benestar social i emocional de totes.

Dates:

Horari: ens trobarem sempre de 18.30 a 20.30h.

Lloc: Nau 69, Can Batlló (Carrer Constitució, 25 – Barcelona).

Places limitades. Entrada lliure amb inscripció prèvia a: cuina.canbatllo@gmail.com

 

Amb el suport de: 

        

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.