Taller de tradicions alimentàries amb mirada intercultural amb Desos

En col·laboració amb Desos Opció Solidària i amb l’alumnat de l’institut Institut Mª Aurèlia Capmany de Cornellà, i en el marc del projecte que #CultivemJustícia!, hem aportat la nostra perspectiva intercultural i interseccional per incidir sobre la dimensió sociocultural i identitària del dret a l’alimentació reconeixent i donant valor a què tothom es pugui alimentar segons les seves tradicions i cultures. 

El dret a l’alimentació defensa que totes hem de poder alimentar-nos adequadament i això implica fer-ho d’una manera culturalment adequada.

Amb aquest objectiu hem realitzar un taller de tradicions alimentàries amb mirada intercultural on es van treballar els sistemes alimentaris com a reflex de la diversitat sociocultural. A la relatoria del taller que han dut a terme les companyes de Desos podeu trobar detacades algunes les idees principals que transmetem als nostres tallers:

 

Relatoria del curs que hem dut a terme amb Desos en col·laboració amb el seu projecte

L’alumnat va conèixer que hi ha molts productes d’orígens diversos que avui en dia podem trobar a Catalunya i que són de proximitat i ecològics; com la col de Napa i l’okra. Podeu trobar aquests i altres productes al quadern Aliments de proximitat per a tothom. Per una alimentació sostenible i culturalment adequada, que es va elaborar en el marc de l projecte Alimentació de Proximitat per a Tothom (APPAT). Es tracta d’un material dirigit a totes aquelles persones, entitats i col·lectius que vulguin contribuir a que la diversitat de cultures alimentàries i persones del nostre territori es posi en valor i estigui representada en el paisatge agrari i comercial de proximitat, des dels horts fins als fogons.

Des d’una perspectiva crítica i interseccional, APPAT ha cercat evidenciar la forma en què les desigualtats socials es tradueixen en manca d’oportunitats també en l’alimentació, i reivindicar el dret de totes a una alimentació culturalment adequada i sostenible.

 

 

” width=”20″ height=”20″>

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.