2a edició del Fòrum Som Cultura Popular: Presentació de “La Garriga, una història entre fogons. Una etnografia per a la reflexió sobre la cultura de l’alimentació a l’àmbit local”.

El 27 de gener vam participar de la 2a edició del Fòrum Som Cultura Popular celebrat a la Fabra&Coats de Sant Andreu (Barcelona), amb una comunicació titulada “La Garriga, una història entre fogons. Una etnografia per a la reflexió sobre la cultura de l’alimentació a l’àmbit local”.

Vam presentar el llibre La Garriga, una història entre fogons. Receptes que parlen d’un poble publicat el passat setembre del 2017, aquest cop, a més, amb l’objectiu de llençar una sèrie de preguntes enfocades a reflexionar sobre la cultura alimentària a l’àmbit local: podem explicar la història i la cultura d’un municipi des de l’observació i l’anàlisi de la seva activitat culinària? Des de com es produeixen, cuinen i mengen els aliments? D’allò que ha passat i passa a la cuina i al menjador? Si acceptem que és així, l’estudi presentat ens porta a evidenciar la transformació del que podríem anomenar la cuina popular de la Garriga, sotmesa als canvis socials, als moviments de població i a les experiències de vida del seus habitants. Intentar immoblitzar la cultura alimentària, com sovint passa amb els processos de patrimonialització, no contribueix a visibilitzar la diversitat i la re-significació constant del menjar.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.