Per què mengem el que mengem? Una mirada antropològica | Exposició fotogràfica: “Alimentant la vida per fer front al desplaçament forçat a Colòmbia”.

Per què mengem el que mengem? Com? Quan? A on? I amb qui? Què condiciona les nostres pràctiques alimentàries? El divendres 23 d’octubre, a les 19h, serem al Casal de Barri Trinitat Nova parlant d’alimentació, com sempre des d’una perspectiva antropològica. Seguim generant espais per reflexionar sobre allò que fem diverses vegades al dia, sovint de manera mecànica i inconscient. Parlarem sobre com el que mengem i la manera com ho fem té a veure amb les diferents dimensions de les nostres vides, i implicacions ecològiques, polítiques, relacionals, identitàries…

Presentarem l’exposició “Alimentant la vida per fer front al desplaçament forçat a Colòmbia, que ja podeu visitar al hall del Casal! L’exposició forma part d’un exercici de reconstrucció de la memòria del conflicte bèl·lic, de reconeixement i dignificació de les víctimes de la violència a Colòmbia, que es va realitzar a Manizales l’any 2014. Les fotografies volen visibilitzar l’experiència de set dones que van ser expulsades de les seves cases i desposseïdes de les seves terres, dels seus cultius i d’una abundància alimentària; també del seu teixit social i dels seus projectes de vida. En elles hi apareixen dones que rescaten la cuina com un lloc on no només es preparen aliments sinó on es construeix memòria i es generen estratègies per superar el desarrelament, l’estigmatització i la precarietat.

Amb l’exposició es va elaborar un receptari biogràfic, del qual llegirem alguns relats durant la presentació.

Us hi esperem!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.