Participem al Fòrum virtual Joves i Clima a la Mediterrània amb un taller sobre interseccionalitat

Inscripcions obertes per participar als tallers sobre Justícia Global, migracions i interseccionalitat, que es duran a terme entre el 9 i l’11 de desembre.

 

El ‘Fòrum Virtual Joves i Clima a la Mediterrània +25’ té l’objectiu d’aplegar joves d’entre 16 i 30 anys d’arreu de la Mediterrània per tal de debatre, repensar i desenvolupar conjuntament accions per la crisi ecològica que ens afecta. El fòrum consisteix en una trobada virtual de 3 dies i reunirà organitzacions, entitats, associacions i xarxes dirigides per joves així com joves activistes.

L’Etnogràfica hi serà present a la trobada dinamitzant el taller “Opresió, privilegi, resistència: Incorporem la perspectiva interseccional”, co-organitzat amb Servei Civil Internacional (SCI)  i orientat a introduir als joves activistes participants en els fonaments del feminisme interseccional, fent palesa la naturalesa interconnectada i mútuament constituent dels sistemes que generen opressió i privilegi. Què és la perpectiva interseccional i per què és irrenunciable quan parlem de fer front a l’actual crisi climàtica? En aquesta xerrada-conversatori donarem resposta a aquestes preguntes.

La primera part constituirà una introducció teòrica però accesible als principals als principals conceptes i plantejaments de la crítica feminista interseccional; i la segona serà un debat guiat a partir de dinàmiques participatives on aterrarem els conceptes apresos i buscarenm plegades fòrmules per a l’aplicació de la perspectiva interseccional a la crisi social i climàtica de la mediterrània.

Organitzat per la Generalitat, comptarà amb la participació d’altres entitats de referència per als joves, com el Consell de la Joventut de Barcelona i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, que han organitzatdiversos tallers sobre Justícia Global, Migracions, i Gènere.

Inscripcions obertes!

 

Detalls dels tallers

Dimecres 9 de desembre

de 16h a 18h (hora CEST)
Sessió 1: Com ens en sortim d’això? Acords verds per la recuperació post-pandèmia.
Dinamitzada per l’ODG.

Dijous 10 de desembre

de 10h a 12h (hora CEST)
Sessió 2: Privilegi, opressió, resistència: incorporant una perspectiva interseccional.
Dinamitzada per l’Etnogràfica.

de 16h a 18h (hora CEST)
Sessió 3: Taller pràctic: una simulació sobre la construcció de pau.
Dinamitzada per l’SCI Catalunya.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.