
11 oct. Participem a la jornada “Interculturalitat, sostenibilitat i alimentació” organitzada per Eicascantic
L’Espai d’Inclusió i Formació Casc Antic (EICASCANTIC) organitza la 23ena edició de les jornades Apropament a la Diversitat Cultural, que mitjançant un procés participatiu al barri ha establert les migracions i la governança alimentària com l’eix que vertebrarà el programa. La jornada “Apropament a la diversitat cultural 2022 – Interculturalitat, sostenibilitat i alimentació” tindrà lloc els dies 18, 19 i 20 d’octubre al Casal de Barri Pou de la Figuera (C/ Sant Pere Més Maix, 70. Barcelona).
L’Etnogràfica participarà dinamitzant el taller participatiu “Aliments de proximitat per a la diversitat”, amb Marta Ruiz, i Delphine Boghos. Ens preguntarem: Com podem construir accions col·lectives que fomentin l’accés a una alimentació agroecològica que tingui en compte la diversitat de persones i identitats alimentàries de la ciutat?
Aquest és el programa de les jornades, i us podeu inscriure aquí:
Sobirania alimentària: De què parlem quan parlem de sobirania alimentària?
- Projecció del documental “Humus. Les vides darrere el que mengem”
- Xerrada a càrrec de Clàudia Fluxà, realitzadora del documental i Anna i Poldi, membres del grup de Justícia Climàtica del Servei Civil Internacional de Catalunya.
DIMECRES 19 D’OCTUBRE – 18:30h
Migracions causades per l’espoli alimentari. Alimentació i Justícia Social.
- Analitzem “Com funciona el sistema agroalimentari global i els problemes que genera”, a càrrec de Victòria Solans del Seminari d’Economia Crítica Taifa.
- Conversem sobre “Com impacta el model de consum al nord en la vida a Ghana”. Presentació del projecte “El bon cistell” de l’Associació per al Desenvolupament Cultural, Ambiental i Humà (CEHDA GHANA) a càrrec de Cesc Mas.
DIJOUS 20 D’OCTUBRE – 18:30h
Agroecologia i etnografia de l’alimentació.
- Xerrada a càrrec de Marina Di Masso, membre de la Càtedra d’Agroecologia i sistemes alimentaris de la Universitat de Vic.
- Taller participatiu “Aliments de proximitat per la diversitat” a càrrec de Marta Ruiz, antropòloga de l’associació cultural L’Etnogràfica i Delphine Boghos, artista i facilitadora visual.
Aquesta activitat forma part del projecte “Alimentació de Proximitat per a Tothom” (APPAT), que ha rebut suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona u la Fundació La Caixa.
Sorry, the comment form is closed at this time.