
24 febr. Participa! Alimentació de proximitat per a tothom.
Què mengen les persones quan migren i arrelen en un nou territori? Com s’aconsegueixen els aliments que són identitaris? Quines dificultats hi ha i quines solucions es busquen? Com donem una resposta local al dret a una alimentació culturalment adequada per a totes i tots?
Què farem?
El projecte “Alimentació de proximitat per a tothom” planteja la necessitat de reflexionar al voltant de la dimensió sociocultural de l’alimentació, en particular aquella que té a veure amb la identitat i el benestar emocional, i la seva relació amb el dret a decidir sobre la pròpia alimentació.
El projecte proposa la realització d’un seguit d’accions, entre elles una diagnosi per estudiar la viabilitat de cultivar, transformar i comercialitzar localment aliments que formen part de la diversitat de cultures alimentàries que trobem a Barcelona. Volem contribuir a garantir el dret a una alimentació culturalment adequada per a tothom, també per a les veïnes migrades i d’orígens diversos, a la vegada que saludable, sostenible, de proximitat, econòmica i socialment justa.
La diagnosi contempla la realització d’entrevistes individuals, grups de discussió i sessions de treball grupal, per recollir pràctiques i experiències alimentàries, necessitats i desitjos, inconvenients i potencialitats que ens permetin abordar i reflexionar col·lectivament sobre aquest repte.
A qui convidem a participar?
Busquem la participació i confluència de persones d’orígens diversos i iniciatives econòmiques del sector agroalimentari, que resideixin actualment o desenvolupin la seva activitat, sempre o ocasionalment, als barris de Sants i la Bordeta.
Busquem veïns i veïnes procedents de diferents regions del món i amb identitats diverses, que siguin responsables de l’adquisició d’aliments a la llar, que vulguin aportar les seves experiències en entrevistes individuals i en sessions grupals de discussió.
També busquem projectes cooperatius dedicats a la producció d’aliments, el comerç i la restauració, per compartir possibilitats i estratègies de treball i articulació, a través d’entrevistes individuals i sessions de treball grupals.
Com participar?
Omple el formulari o escriu-nos a appat@letnografica.org i ens posarem en contacte amb tu!
Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona
Sorry, the comment form is closed at this time.