Maternar és polític

Durant aquest confinament hem conegut MaterFEM i ens hem enamorat del que fan i de la seva força. Volem que les conegueu!  

Maternidades Feministas Galegas és una associació de mares que s’ajunten al 2018 sota el lema Maternar es político per visibilitzar les violències quotidianes contra la maternitat i les criatures. Amb aquest propòsit han posat en marxa el Observatorio sobre as violencias machistas cotiás que afectan ás mulleres na maternidade e ás súas crianzas. També treballen per a facilitar un espai permanent de cures, promovent el debat sobre el lloc que ocupen la maternitat i les cures a la societat patriarcal, capitalista i individualista en la que vivim. Tenen una gran capacitat d’anàlisi crítica i propostes en relació a la conciliació, l’arquitectura i l’urbanisme molt interessants que us volíem compartir!

El passat mes de juny vam organitzar una xerrada online per conversar amb Sabela LosadaMónica Rodríguez, dues de les seves activistes, sobre el que ha passat amb les cures en les diferents fases del confinament. Vam analitzar la vulneració de drets de les dones, les criatures i la gent gran, i l’estafa de la conciliació. Podeu veure aquesta xerrada i una anterior, amb l’economista feminista Astrid Agenjo, al nostre canal de Youtube.

Les companyes de MaterFEM han treballat molt durant aquests mesos per denunciar la situació d’invisibilitat que viuen les cures en aquesta crisi. Com diuen: Maternar confinades és polític!! Podeu llegir el manifest “Conciliar és un dret”, que han escrit, i signar-lo.

Us convidem a seguir-les a través de Facebook i la seva pàgina web. I a recolzar-les: signa i difon el manifest! 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.