Jo cuido, tu cuides… nosaltres cuidem? Reflexions entorn al repartiment social dels treballs de cures

Quina importància dóna la nostra societat a les tasques de cures?

Qui les duu a terme i amb quins drets?

Quines estratègies col·lectives podem desenvolupar per un model de repartiment de les cures sense maclisme, racisme i classisme? Quins reptes enfrontem?

Com podem donar valor a les cures des de la criança?

 

A la xerrada Jo cuido, tu cuides… nosaltres cuidem? Reflexions entorn al repartiment social dels treballs de cures, amb Elba Mansilla (La Ciutat Invisible) abordarem totes aquestes qüestions, tot generant un espai de reflexió amb perspectiva feminista i interseccional sobre els aspectes que configuren el nostre model de repartiment social de les cures. Una anàlisi que engloba aspectes com la divisió sexual del treball i l’atribució de la responsabilitat de les dones, o l’externalització dels treballs de cures i els drets de les treballadores de la llar, especialment dones racialitzades i de classes populars.

La xerrada donarà inici al programa d’activitats per la primavera de Créixer Lliures: Desmuntant les diferències un projecte pensat per generar espais de debat i trobada per a famílies que volen educar a les seves criatures sense sexisme i també, esdevenir un espai per construir discurs feminista tot abordant els grans debats que travessen la criança. Per això, a la xerrada ens preguntarem com podem donar importància a la cura en el si de la criança, prestant atenció a algunes disyuntives presents que ens serveixin per pensar estratègies per posar en valor les cures, i crear nous imaginaris.

Seguim acompanyant les famílies des de l’èmfasi en la necessitat de contrarrestar les desigualtats de drets i oportunitats, reivindicant la centralitat social de les cures i la urgència de la revisió del seu repartiment, cap a formes d’organització social més justes i gualitàries.

La xerrada es durà a terme el dijous 19 de maig a les 17:30 a Cooòpolis, l’entrada és lliure, però si necessitareu fer ús de l’espai de cura de criatures (a càrrec d’Arcàdia), escriviu-nos a activitats@letnografica.org

Us esperem!

 

Aquest projecte compta amb el suport de la Fundació La Caixa i de l’Ajuntament de Barcelona.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.