
13 set. ITINERARI: Identitats i sabers diversos en l’alimentació sostenible
En el marc del projecte APPAT ‘Alimentació de proximitat per a tothom‘ i de l’any en què Barcelona és Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible , organitzem l’itinerari guiat “Identitats i sabers diversos en l’alimentació sostenible“, en col·laboració amb l’Espai Avinyó.
El dimecres 29 de setembre, ens trobarem a Can Batlló per iniciar una ruta que comptarà amb la participació de projectes agroalimentaris dels quals formen part persones migrades i d’origens diversos, del teixit d’economia social i cooperativa de Sants.
Compartirem algunes idees i reflexions sobre les que hem estat treballant al llarg d’aquest any, i us proposem obrir debat al voltant de l’accés a una alimentació justa i culturalment adequada per a tothom des d’una perspectiva antropològica.
És “l’alimentació sostenible” sensible a les necessitats alimentàries de la diversitat d’identitats culturals presents a la ciutat?
Quins valors aporten els sabers i experiències de les persones migrades i racialitzades que lideren iniciatives agroalimentàries al disseny d’una alimentació sostenible i a la sobirania alimentària?
Durant el recorregut, es visitaran espais on es desenvolupen activitats alimentàries, visibilitzant la importància de les hortes i les llavors en el reconeixement d’identitats i sabers diversos; la confluència de la mirada intercultural, l’antiracisme i la proximitat geogràfica i identitària en les ofertes gastronòmiques de consum responsable ens ajudaran a emmarcar la reflexió en un espai de diàleg al final de la ruta, al voltant del model de producció, distribució i consum que volem per alimentar la ciutat.
Hi haurà tastets i debat al final.
Participen:
- Jardins i horts comunitaris de Can Batlló, espai d’intercanvi de coneixements per a la realització personal i col·lectiva on compartir inquietuds per l’agricultura ecològica i la salut de manera assembleària, horitzontal i lúdica.
- Cooperativa de Consum La Garrofera de Sants, col·lectiu basat en la cooperació per al consum de productes agroecològics.
- Cooperativa Abarka, que ofereix un servei de catering de cuina africana i que neix de la necessitat d’autoorganitzar-se com a persones migrants i racialitzades.
- Food Relations, iniciativa europea impulsada per l’Associació Benestar i Desenvolupament – ABD, en col·laboració amb la Fundació Espigoladors, amb enfocament feminista i orientada a la inserció social i laboral de les dones migrades a través de l’alimentació.
Dia: dimecres 29 de setembre
Hora: 18.30 – 20.30 h
Punt de trobada: entrada del Recinte de Can Batlló (Gran Via de les Corts Catalanes, 169)
Inscripcions: espaisinterculturals@bcn.cat
Sorry, the comment form is closed at this time.