
09 febr. Formació: Comunicar i transformar amb perspectiva interseccional i inclusiva
Què significa i què suposa comunicar amb perspectiva interseccional? Aquesta càpsula proposa una introducció als fonaments i conceptes clau de la interseccionalitat, tot proporcionant eines i reflexions per aplicar aquesta perspectiva a la comunicació i la imatge d’entitats i organitzacions.
En tant que mirada crítica i compromesa amb la justícia social, la perspectiva feminista interseccional és una eina per analitzar la complexitat d’allò social i copsar el funcionament articulat dels sistemes de poder (com el cisheteropatriarcat, el racisme, el capitalisme, etc.) per produir privilegi i subalternitat.
La comunicació amb perspectiva interseccional és una comunicació transformadora que contribueix activament a crear nous imaginaris desmuntant les lògiques que generen exclusió, visibilitzant alternatives i resistències a la norma i interrogant el món i a si mateixa i els subjectes que la protagonitzen.
Els materials i la dinàmica de la formació incorporaran recursos visuals per afavorir l’assimilació de les reflexions i conceptes fonamentals de la teoria interseccional. Es combinarà l’exposició teòrica amb espais per al debat i la conversa i treball amb exemples i casos pràctics.
Continguts de la formació
- Què es la interseccionalitat?
- Els orígens de la teoria interseccional
- La perspectiva interseccional: una mirada crítica per a l’anàlisi i l’acció
- Per a què ens serveix i per a què no
- Comunicació inclusiva amb perspectiva interseccional
- Comunicació inclusiva: comunicació transformadora
- Què significa i què implica comunicar amb perspectiva interseccional?
- Interseccionalitat i estratègies activistes de comunicació
- Exemples de bones pràctiques i anàlisi de casos amb aquesta mirada
* La primera edició d’aquest curs es va impartir el 28 de febrer en col·laboració amb el Centre de Recursos per a les Associacions Juvenials de Barcelona (CRAJ), on vam reflexionar plegades sobre què, com i per què comunicar amb perspectiva feminista interseccional, tot parant atenció a bones pràctiques, pensant en la seva aplicació de forma específica a l’associacionisme juvenil.
Sorry, the comment form is closed at this time.