Exposició fotogràfica “Alimentant la vida per fer front al desplaçament forçat a Colòmbia”

Durant el mes d’octubre s’ha pogut visitar a la cuina del Centre Cívic El Sortidor (Poble-sec) l’exposició “Alimentant la vida per fer front al desplaçament forçat a Colòmbia”. El passat 24 d’octubre la vam presentar acompanyades d’una xocolata i unes empanades amb ají. I és que en això va consistir, en transportar-nos a la realitat de les persones desplaçades de manera forçada en el marc del conflicte armat a Colòmbia a través dels ingredients, els sabors i les olors.

Les fotografies volen visibilitzar l’experiència de set dones que van ser expulsades de les seves cases i desposseïdes de les seves terres, dels seus cultius i d’una abundància alimentària; també del seu teixit social i dels seus projectes de vida. En elles hi apareixen dones que rescaten la cuina com un lloc on no només es preparen aliments sinó on es construeix memòria i es generen estratègies per superar el desarrelament, l’estigmatització i la precarietat.

Amb elles vam aprendre que l’alimentació pot ser un canal per nombrar el passat i expressar els canvis i la violència viscuda, i la cuina una oportunitat amb la que es reconeguin els seus sabers i drets i un espai des d’on teixir una resistència col·lectiva.

L’exposició forma part d’un exercici de reconstrucció de la memòria del conflicte, i de reconeixement i dignificació de les víctimes de la violència a Colòmbia, que es va realitzar a Manizales l’any 2014. Amb l’exposició es va elaborar un receptari biogràfic que podeu aconseguir posant-vos en contacte amb nosaltres.

Moltes gràcies a totes les que vau assistir-hi!

       

       

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.