Cápsulas formativas para la Justicia Global: Introducción a los Feminismos interseccionales

Les #CàpsulesJustíciaGlobal són recursos formatius per entendre el món en relació a les desigualtats globals, els conflictes, les discriminacions i les vulneracions de drets. Desenvolupades per Servei Civil Internacional en col·laboració amb l’Escola de Cultura de Pau, i  l’Observatori del deute en la Globalització  i l’Etnogràfica, amb una càpsula sobre Feminismes i interseccionalitat.

 

Les Càpsules per la Justícia Global són un conjunt de recursos formatius per aprofundir sobre els diferents eixos de la justícia global. A través d’aquests materials començaràs a comprendre el món tenint en compte les desigualtats estructurals, els conflictes, les discriminacions i les vulneracions de drets, però també les respostes de la societat civil des de la noviolència.

L‘Etnogràfica ha contribuit al projecte amb la càpsula ‘Introducció als Feminismes Interseccionals‘, pensada per fer introducció teòrica a la interseccionalitat i els feminismes interseccionals, tot proporcionant eines per a la seva aplicació a la vida quotidiana, tant a nivell personal com en projectes i organitzacions. L’objectiu és generar reflexions que afavoreixin la incorporació de la perspectiva interseccional, una mirada sensible a la complexitat social i crítica amb els discursos còmplices amb les discriminacions i que posa de relleu també els privilegis.

A cada càpsula hi trobareu un document en PDF descarregable amb anàlisi, recursos i exercicis de treball autònom per fomentar la perspectiva crítica. Cadascuna té una versió en anglès i un vídeo amb claus d’expertes en cada temàtica que en complementen i subratllen les idees més importants.

Al vídeo que acompanya la càpsula sobre feminismes interseccionals hi apareixen Mariana Olisa; activista feminista especialitzada en comunicació i gènere, fundadora del Col·lectiu Afrofeminista i col·laboradora a Afrofèminas i Pikara Magazine) i la Maria Ignacia Ibarra; antropóloga y activista feminista descolonial y miembro del Centro de Estudios Interculturales e Indígenas (Chile) y del Grup de Recerca en Gènere, Identitat i Diversitat (Universitat de Barcelona)

 

 

De moment, al web de L’SCI hi ha disponibles set càpsules que tracten sobre la cultura de pau, els desplaçaments forçats, el gènere i la pau, el paper dels joves per la pau, les estratègies de pau a Catalunya, la justícia climàtica i els feminismes interseccionals.

La intenció de les càpsules és tenir un espai formatiu en línia a l’abast de tothom qui tingui ganes d’aprofundir-hi més i trobar alternatives per involucrar-se en propostes d’activisme o de suport a organitzacions o col·lectius que treballen per la justícia global.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.