Criança i alimentació, al centre. Xerrades a l’Espai ECO, de Les Planes.

Durant el confinament hem viscut situacions que ens han fet reflexionar, aturar-nos i reafirmar-nos en posar al centre les nostres vides. En les properes setmanes, participarem de l’Espai ECO (virtual), de Les Planes, amb dues xerrades sobre com la criança i l’alimentació han estat al centre dels debats públics, però no han rebut l’abordatge i la profunditat necessària. Cal que ens seguim trobant i reflexionant per posar-les al centre!

 

L’alimentació al centre. Consum responsable per a la sobirania alimentària

Per què necessitem caminar plegades cap a la sobirania alimentària? Com podem contribuir a aquesta lluita amb les nostres formes de consum? Durant l’estat d’alarma i el confinament s’ha evidenciat la centralitat que té l’alimentació en el nostre dia a dia, en relació a la cura de la nostra salut, del nostre benestar físic i emocional i el d’aquelles persones que ens envolten. Però sobretot ha mostrat la urgència de reflexionar sobre el sistema de producció i comercialització d’aliments que volem i necessitem.

Amb aquesta xerrada volem contribuir a donar-li importància a allò que mengem, observant i qüestionant les nostres pràctiques de consum alimentari, indentificant les repercussions que han tingut algunes de les mesures aplicades durant el confinament en l’abastiment d’aliments de proximitat, sostenibles i justos. Compartirem quines oportunitats tenim al davant per consumir aliments de manera responsable.

Dimecres, 3 de juny, a les 18h.

Activitat online!

Inscripcions a espaiperegrau@santcugat.cat. Places limitades!

 

Créixer lliures: criança feminista per una infància sense sexisme.

Què entenem per diversitat de gènere? Com es construeix el gènere en els infants? Quines violències vers els infants estan presents en la nostra societat? I per què és important per a la salut de les criatures que treballem la diversitat de gènere a casa i a l’escola? Proposem una xerrada de presentació i reflexió sobre aquestes qüestions per no reproduir el sexisme en l’educació de les criatures i permetre’ls-hi ser més lliures i felices. A més, aportarem alguns materials interessants per a treballar la perspectiva feminista a casa, defugint d’estereotips, desigualtats i dominació. Crearem un espai on compartir idees, dubtes i eines envers la criança.

Dimecres, 20 de maig, a les 18h.

Activitat online!

Inscripcions a espaiperegrau@santcugat.cat. Places limitades!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.