Créixer lliures: Seminari per a famílies. Dilemes i estratègies per una criança lliure de sexisme.

Quin tipus de criança volem practicar: coeducativa, feminista, amb fluïdesa de gènere…? I quines eines tenim per fer-ho a la pràctica? Quines dificultats ens trobem, quins dilemes ens han sorgit i quines estratègies ens han funcionat?

Aquest seminari està pensat per reflexionar, debatre i compartir de forma horitzontal inquietuds, coneixements i estratègies en relació al gènere i la criança de les nostres criatures, per rompre amb el sexisme i permetre el desenvolupament de persones diverses, completes i, sobretot, felices.

En un petit grup estable d’unes 20 persones, utilitzant materials i llibres per guiar-nos, es promouran debats i dinàmiques d’intercanvi de coneixements entre les participants. Busquem aterrar la teoria a la pràctica i compartir eines que ens puguin ajudar en el nostre dia a dia de forma pragmàtica.

Us proposem diferents espais de trobada:

SEMINARI (5 sessions):

Calendari: Dimecres 16 i 23 d’octubre, 6 i 20 de novembre, 4 de desembre.

Horari: 18 a 19.30h.

Lloc: Centre Cívic El Sortidor (Plaça del Sortidor, 12 – Poble sec, Barcelona).

Places limitades. Per participar-hi cal fer la inscripció escrivint a: l.etnografica@gmail.com

*Si preveieu que no podreu assistir a tot el seminari, us podeu apuntar com a unitat familiar i anar alternant la vostra participació en les sessions.

*Hi haurà un espai per a criatures amb acompanyant.

******

TALLER. 100 possibilitats en lloc de 2: per una criança lliure de sexisme.

23 de novembre, 10.30 a 13.30 h – Centre Cívic El Sortidor (Plaça del Sortidor 12 – Poble sec, Barcelona).

Espai on compartir i descobrir eines i materials interessants per a treballar la diversitat de gènere i una visió lliure d’estereotips per la criança. 

Com es construeix el gènere des de la petita infància? Quines violències i desigualtats viuen les criatures en la nostra societat? 

Si en la teva experiència de criança (com a adulta cuidadora, a nivell familiar o professional) t’has fet aquestes preguntes i has sentit incomoditat amb les expectatives de gènere que es converteixen en imposicions per a les teves criatures, aquest taller t’interessa. Proposem un espai de reflexió col·lectiva per educar sense sexisme, i obrir el ventall d’oportunitats que podem oferir a les criatures a tots els nivells: de joc, d’autoestima, de llenguatge, de relacions, emocionals i corporals. Ens guiarem amb el llibre “Dale a tu criatura 100 possibilidades en lugar de 2” com a eina per a despertar una mirada crítica i reflexiva cap a la criança, de manera col·lectiva i respectuosa cap a nosaltres mateixes i els nostres recorreguts, perquè les experiències del grup ens ajudin a reformular estratègies i recolzar-nos.

Places limitades. Per participar-hi cal fer la inscripció al Centre Cívic El Sortidor.

*Hi haurà un espai per a criatures amb acompanyant.

******

TROBADA DE FAMÍLIES

Data i lloc a determinar

Trobada de famílies per una criança no sexista.

*Més informació, properament.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.