Créixer lliures: Contacontes i espai lúdic no sexista.

Un espai per a tota la família per a trencar estereotips, tot explorant la imaginació i la diversitat amb respecte. Per a criatures a partir dels 3 anys.

Sirenas, amb Daniela Conte

9 de novembre, a les 12h – La Lleialtat Santsenca (Carrer d’Olzinelles, 31 – Sants, Barcelona)

30 de novembre a les 12h – Centre Cívic El Sortidor (Plaça del Sortidor, 12 – Poble sec, Barcelona).

*Es recomana inscripció prèvia al Centre Cívic El Sortidor.

El Julián imagina transformar-se en sirena, i la seva àvia l’acompanya en aquest camí d’experimentació. Una petita història amb grans reptes: expressar la diversitat d’imaginari i experimentar amb les identitats des de la infància, amb la complicitat de la família i l’amor incondicional. La Daniela Conte posa en escena el llibre Sirenas de Jessica Love, convidant a les criatures a experimentar amb una sorpresa final, que obre una dinàmica de joc.

Mig Joan, amb Laia Galceran.

14 de novembre, a les 17:30h – Espai Societat Oberta (Carrer de Sant Eusebi, 29 – Barcelona).

16 de novembre, a les 12h – La Lleialtat Santsenca (Carrer d’Olzinelles, 31 – Sants, Barcelona)

Al Joan li encanta jugar, però sovint li diuen que hi ha jocs que no pot fer, perquè són “de nenes”. En aquest conte coneixerem doncs, com s’ho va fer en Joan per treure’s aquest neguit, i quines aventures vivia en el seu dia a dia que l’enfrontaven a conèixer millor el món, les persones i a ell mateix. És una petita història que aborda i trenca els estereotips en el joc segons les categories “nen” i “nena” d’una forma reflexiva i imaginativa. La trama s’enriqueix amb vivències personals de les criatures i és un espai de joc i reflexió per a tota la família.

LIU: més enllà del binarisme i els estereotips de gènere, amb Isa Calsina i Cia.

13 de desembre, a les 17:30h – Espai Societat Oberta (Carrer de Sant Eusebi, 29 – Barcelona).

Liu és una persona petita a la qual li agrada passejar sota els estels cap per avall, nadar amb el cul fora de l’aigua i rodar amb la bicicleta. A vegades, en el seu dia a dia, es creua amb algunes persones grans que li són difícils d’entendre, perquè tenen tantes coses estranyes. LIU és un conte encara inèdit que tracta la diversitat de gènere i també l’eix de racialització, trencant estereotips, mirant amb els ulls de LIU com les persones adultes es compliquen amb preguntes que no són ‘necessàries’ ni ‘lògiques’.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.