Créixer Lliures 2021: Agenda d’activitats

Al llarg de l’any, el projecte Créixer Lliures proposarà diverses activitats: xerrades i tallers sobre l’acompanyament respectuós del desenvolupament sexual de les criatures, contacontes amb espai lúdic posterior; també trobades per a famílies que aposten per una educació i criança feminista. Aquí podreu anar consultant mensualment les novetats en la programació:

 

Juny

[XERRADA]  

  • Dissabte, 19 de juny, a les 11:30h. xerrada “Maternitats bolleres i transfeministes. Visibilitzant el desig més enllà de l’heteronorma” amb el grup  Crianzas Críticas.

En el marc de l’orgull LGTBI+ hem preparat una xerrada col·lectiva sobre el paper de la sexualitat en la maternitat, amb l’objectiu de parlar de desig i diversitat familiar des d’una visió política.

Serà amb el Grupo de Crianzas Críticas, un col·lectiu de Barcelona que es congrega per compartir i pensar entorn les pròpies experiències de criances bibolleres, no binàries i transfeministes més enllà de la norma biparental.

Reflexionarem i compartirem experiències en relació al paper que juga el desig en les nostres criances, visibilitzant la diversitat familiar però també la diversitat dels desitjos, que fins i tot a dins del discurs de la diversitat familiar poden quedar invisibilitzats si no es mencionen, sota la norma heterocèntrica.

“Sembla que les mares som hetero per definició, que la nostra sexualitat no existeix. La maternitat invisibilitza el desig, quelcom que se suma a la invisibilització social del lesbianisme, una posició política que no obstant modela la nostra l’experiència”.

No tenim desig les mares? Ja no som lesbianes, bisexuals…?  Com vivim el ser invisibilitzades o llegides fora de la norma? Reben les nostres criatures algun tipus de violència per aquest motiu? Com ho podem fer per transmetre a les criatures que el desig i les relacions s’articulen de moltes i diverses formes, més enllà de quina sigui la nostra experiència personal?   

Aquestes i altres preguntes guiaran la conversa que les integrants del col·lectiu Crianzas Críticas ens conviden a compartir.

Lloc: Coòpolis, Ateneu cooperatiu de Barcelona. (c. Constitució, 25, Bloc 8)

L’ entrada és lliure per ordre d’arribada i l’aforament limitat. Us recomanem que arribeu amb 15 minuts d’antel·lació per començar amb puntualitat.

*Hi haurà espai d’acompanyament de criatures a càrrec d’Arcàdia, centre educatiu autogestionat de Can Batlló. Si necessiteu fer-neús escriviu amb antelació a activitats@letnografica.org.

 

[CONTACONTES]  

  • Dilluns, 21 de juny, a les 17:30h, contacontes  “Sirenas” amb Daniela ConTe.


El Julián imagina transformar-se en sirena, i la seva àvia l’acompanya en aquest camí d’experimentació. Una petita història amb grans reptes: expressar la diversitat d’imaginari i experimentar amb les identitats des de la infància, amb la complicitat de la família i l’amor incondicional.

La Daniela Conte posa en escena el llibre Sirenas de Jessica Love, convidant a les criatures a experimentar amb una sorpresa final, que obre una dinàmica de joc.

Lloc: Biblioteca Francesc Candel (c. de l’Amnistia Internacional, 10, Barcelona)

Entrada lliure amb inscripció prèvia: escriviu a b.barcelona.fc@diba.cat o truqueu a la biblioteca: 93.332.53. 75

*Activitat recomanada a partir de 3 anys.

 

Juliol

 

[XERRADA]  

  • Dissabte, 3 de juliol, a les 11:30h,  xerrada “El desig al centre de les nostres vides i criances” amb Mandràgores, educació sexual amb perspectiva feminista.

 

L’equip de Mandràgores ens presentarà  Voluptas, un joc de cartes eròtic que han creat amb l’objectiu d’afavorir el gaudi de la sexualitat, tot ampliant l’imaginari de pràctiques sexuals més enllà del coitocentrisme, i mostrant la diversitat dels cossos, els desitjos i les pràctiques eròtiques i posant l’escolta i les cures en el centre. Les diverses pràctiques que es reflecteixen creen un nou espai de representació allunyat de la heteronormativitat, els cànons corporals i els estereotips per raó d’edat, gènere o capacitats, entre d’altres. Per això, pot ser una eina per parlar de sexualitat amb criatures i adolescents.

Després de la presentació iniciarem una conversa amb les presents per parlar del desig i el lloc que ocupa en les nostres vides, la relació que hi tenim; per iniciar una reflexió sobre la importància de posar-hi consciència en els processos de criança. Com ho fem per poder transmetre un missatge de menys tabú i més llibertat?

Quin és el paper del desig en la criança? Podem pensar en el gaudi de criar? De quina manera afecta la nostra pròpia relació amb el desig la possibilitat de que els criatures creixin i visquin des del plaer? 

Partint de la importància d’un erotisme plural i divers que posa el plaer i la cura en el centre, aquest espai és una invitació a ampliar la mirada sobre el desig, pensar en la nostra relació amb el plaer i el gaudi en els diferents àmbits de la nostra vida i formes de recuperar la seva centralitat.

Lloc: Coòpolis, Bloc 8 Nau 54 de Can Batlló (Carrer de la Constitució, 25)

Entrada lliure per ordre d’arribada, aforament limitat. Recomanem que arribeu amb 15 minuts d’antelació.

*Hi haurà espai d’acompanyament de criatures a càrreg d’Arcàdia, si necessiteu fer-ne us escriviu amb antelació a: activitats@letnogràfica.org

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.