Créixer Lliures 2021: Agenda d’activitats

Al llarg de l’any, el projecte Créixer Lliures proposarà diverses activitats: xerrades i tallers sobre l’acompanyament respectuós del desenvolupament sexual de les criatures, contacontes amb espai lúdic posterior; també trobades per a famílies que aposten per una educació i criança feminista. Aquí podreu anar consultant mensualment les novetats en la programació:

 

Juliol

[XERRADA]  

  • Dissabte, 3 de juliol, a les 11:30h,  xerrada “El desig al centre de les nostres vides i criances” amb Lídia Sardà i Mandràgores, educació sexual amb perspectiva feminista.

L’equip creador de Voluptas ens presentarà el joc de cartes eròtic dissenyat amb l’objectiu d’afavorir el gaudi de la sexualitat, tot ampliant l’imaginari de pràctiques sexuals més enllà del coitocentrisme, i mostrant la diversitat dels cossos, els desitjos i les pràctiques eròtiques i posant l’escolta i les cures en el centre. Les diverses pràctiques que es reflecteixen creen un nou espai de representació allunyat de la heteronormativitat, els cànons corporals i els estereotips per raó d’edat, gènere o capacitats, entre d’altres. Per això, pot ser una eina per parlar de sexualitat amb criatures i adolescents.

Després de la presentació iniciarem una conversa amb les presents per parlar del desig i el lloc que ocupa en les nostres vides, la relació que hi tenim; per iniciar una reflexió sobre la importància de posar-hi consciència en els processos de criança. Com ho fem per poder transmetre un missatge de menys tabú i més llibertat?

Quin és el paper del desig en la criança? Podem pensar en el gaudi de criar? De quina manera afecta la nostra pròpia relació amb el desig la possibilitat de que els criatures creixin i visquin des del plaer? 

Partint de la importància d’un erotisme plural i divers que posa el plaer i la cura en el centre, aquest espai és una invitació a ampliar la mirada sobre el desig, pensar en la nostra relació amb el plaer i el gaudi en els diferents àmbits de la nostra vida i formes de recuperar la seva centralitat.

Lloc: Coòpolis, Bloc 8 Nau 54 de Can Batlló (Carrer de la Constitució, 25)

Entrada lliure per ordre d’arribada, aforament limitat. Recomanem que arribeu amb 15 minuts d’antelació.

*Hi haurà espai d’acompanyament de criatures a càrreg d’Arcàdia, si necessiteu fer-ne us escriviu amb antelació a: activitats@letnogràfica.org

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.