Créixer Lliures 2021: Acompanyament feminista de les sexualitats

En la seva 3a edició, Créixer Lliures es centrarà en l’acompanyament de les sexualitats, des d’una perspectiva feminista, respectuosa amb els drets de la infància i de celebració de la diversitat i la llibertat

Créixer Lliures: Criança feminista per una infància sense sexisme és un projecte educatiu que crea espais d’aprenentatge, diàleg i reflexió per promoure una educació respectuosa amb els drets dels infants, des d’una perspectiva de gènere i interseccional que posa en valor la diversitat. Treballem per evitar que les criatures visquin i reprodueixin les lògiques de discriminació (masclistes, racistes, classistes, capacitistes, etc) presents a la societat i amb un impacte específic en la infància. Aportem nous imaginaris i recursos educatius per tota la comunitat educativa, implicant i mobilitzant famílies, professionals i col·lectius.

El 2021, a l’Etnogràfica acompanyem les sexualitats. Aquest mes de març iniciem un viatge per aprendre juntes com acompanyar-les des del respecte, la salut i la llibertat. Comptarem amb professionals i projectes educatius i culturals de referència que ens compartiran les seves eines, perspectives i maneres d’abordar el plaer i les sexualitats: la de les criatures i adolescents amb qui convivim, però també les nostres pròpies; perquè com a famílies i persones referents necessitem reflexionar sobre com vivim nosaltres la sexualitat i ampliar la nostra mirada per poder generar espais de més llibertat a les nostres criatures.

Tractarem diversos aspectes com l’afecte, el desig, la diversitat corporal i el desenvolupament sexual de les criatures i es treballarà la prevenció de les discriminacions des d’una perspectiva respectuosa i de celebració de la diversitat.

Ho farem des de la reflexió, la paraula i l’intercanvi d’experiències, però també a través de l’oci, el joc i el gaudi. Créixer Lliures combinarà, com cada any, diversos formats, com xerrades i presentacions de materials, tallers per a criatures, adolescents i famílies, contacontes o trobades per famílies que aposten per la criança feminista. Tant petites com grans podrem gaudir juntes de tallers, contes i espais d’oci; i quan les adultes estem en xerrades, comptarem amb un espai de joc amb acompanyament respectuós per les criaures.

Consulteu l’Agenda d’activitats de Créixer Lliures 2021!

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.