“Adultes i criatures gaudint del transfeminisme”, les colònies per a famílies de Créixer Lliures

En la seva 4ª edició, el projecte de criança feminista Créixer Lliures organitza les primeres colònies per a famílies “Adultes i criatures gaudint del transfeminisme“, un espai lúdic intergeneracional pensat per gaudir plegades de la natura, conèixer gent nova, conviure i fer comunitat. Un espai on també hi hauran espais per pensar juntes com podem donar a les criatures una educació feminista, obert tant a famílies criant com persones vinculades amb projectes educatius que defensen el dret de les criatures a créixer lliures de violències.

Volem criar i viure d’una altra manera i busquem persones afins per fer-ho juntes

Donat que l’educació i la criança són cabdals per a canviar el món, considerem que ha d’ esdevenir una responsabilitat col·lectiva i assolir una dimensió comunitària que trenqui amb les dinàmiques d’aïllament a les que que sovint aboca la criança -i més si és dissident- a les famílies.  Per contrast, reivindiquem espais de criança comunitaris on puguem compartir formes de fer, neguits, idees i somnis… d’on sortir reforçades. Les colònies de Créixer Lliures volen ser un espai on grans i txikis puguem ser nosaltres mateixes i sentir-nos lliures.

Què farem, a les colònies?

Amb algunes famílies implicades en el projecte hem pensat una estructura i proposarem un horari on combinarem algunes activitats i temps de piscina, relax i espai informal. No necessitarem cuinar ja que l’estada és a pensió completa. Hem pensat espais adults on compartir la nostra visió de la criança feminista i on compartir experiències de resistències a l’heterocispatriarcat en la criança, un taller de fanzine per a totes les edats, un racó d’autogestió del glamour amb roba i complements de totes les edats, una petita biblioteca amb llibres que podem portar les famílies per compartir durant tot el cap de setmana, jocs, danses, etc.

La vostra participació és benvinguda (idees, proposta o realització d’activitats, coneixements que pugueu aportar, ajuda en l’organització…).

Informacions pràctiques i inscripció

Per a qui? Per a famílies de totes les edats i persones implicades en la criança feminista i l’acompanyament a txikis. Hi ha un número limitat de places i prioritzarem les places de manera que afavorim la participació d’un ventall de persones divers.

Quan? Els dies 15, 16 i 17 de juliol (arribada a la casa de colònies divendres 15 de juliol entre les 17-17:30h i sortida el diumenge 17 de juliol entre les 17-17:30h)

On? A Mas Franch,  una fantàstica casa de colònies a Sant Feliu de Pallerols (dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa).

Què menjarem?  Estarem en règim de pensió completa, pel que ens cuinaran tots els àpats. Es pot triar el tipus de menú segons les vostres necessitats. I podeu portar fruita, fruits secs o alguns capricis per compartir.

Quant valen? Les colònies tenen un cost de 90€ per persona (a partir de 3 anys) però són subvencionades perquè siguin accessibles per a tothom. Es farà un pagament obligatori per a la reserva de la plaça al inscriure’us de 40€ per unitat familiar o 30€ si sou família monomarental o monoparental, i a les colònies podreu fer una aportació voluntària per tal de col·laborar amb el projecte, segons les vostres capacitats econòmiques.

Què haurem de portar? tovallola, sac o llençol de dalt (allà hi haurà baixeres, coixins i coixineres), crema solar biodegradable (respectuosa amb la vida animal i vegetal de la bassa on ens banyem). També podeu portar roba i complements de totes les edats per al racó d’autogestió del glamour; alguns llibres que us hagin resultat útils per compartir a la petita biblioteca que muntarem; instruments, joguines… i ganes de compartir!

Com m’apunto? Omplint el següent FORMULARI.

Places limitades. Data límit d’inscripció 7 de juliol.

 

Aquest projecte compta amb el suport de la Fundació La Caixa i de l’Ajuntament de Barcelona.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.