Intersecciona ha sensibilitzat vers les violències múltiples i la criança feminista

A través del projecte “Intersecciona: Accions per a la prevenció i l’abordatge de les violències interseccionals i la
incorporació de la perspectiva de gènere”, l’Etnogràfica ha realitzat un seguit d’accions i activitats que han tingut per objectiu promoure la sensibilització social vers la detecció la dimensió interseccional de les violències que es dónen a la nostra societat per motius de gènere, però també de racialització, de classe social, d’edat, d’orientació del desig, d’expressió de gènere, etc., i la forma en què aquestes s’articulen.

Les assistents a “Més enllà del gènere” en una dinàmica sobre privilegis

Amb aquest objectiu, durant el mes d’octubre de 2018 es va dur a treme el curs “Més enllà del gènere: Incorporem la perspectiva interseccional en projectes i organitzacions», en què vam formar a un total de 25 professionals del sector social, però també investigadores i activistes, per incorporar aquesta mirada sensible a la multidimensiaonalitat de les exclusions. En el curs vàrem comptar amb diversos col·lectius de dones en lluita, com Sindillar o Gitanas Feminitas por la Diversidad, en una xerrada oberta que va congregar a més de 150 persones a La Bonne.

María José Jiménez Cortiñas ‘Guru’ va explicar les bases del feminisme gitano

El projecte també preveia la realització d’un taller de memes feministes amb mirada interseccional, que es va dur a terme al mes d’octubre, amb la col·laboració de Memes Feministes Reloaded, on vàrem comparyir eines per subvertir l’humor i vàrem el·laborar col·lectivament ‘memes’ que volen fer reflexionar sobre aspectes relacionats amb les opressions interconnectades que aborda la mirada interseccional. Què passa quan ets nena i a l’opressió de gènere s’uneix l’adultisme?, per exemple. A partir dels memes generats s’ha el·laborat un material que servirà per fer una campanya de comunicació al llarg del 2019.

El taller de memes feministes i interseccionals es va dur a terme a La Bonne

Al cinefòrum “Lliutes i resistències de dones contra l’explotació”, que s’ha dut a terme a La Lleialtat Santsenca durant els dijous de novembre de 2018 vam conèixer les estratègies de lluita i resistència protagonitzades per dones que es rebel·len contra les situacions d’explotació i precarietat a les que el sistema capitalista, racista i patriarcal les empeny. Al ciccle es va parlar de la situació de les treballadores de la llar internes (‘En otra casa’) , de les supervivents de tràfic d’éssers humans (‘Blessy’), de les reivindicacions de les treballadores sexuals (‘Puta y sindicalista’) y vam reflexionar sobre l’Europa fortalesa i el seu negoci (‘Collis Suspect’) y vam comptar amb la presènciaó de les directores, diversos col·lectius en lluita de la ciutat  i persones protagonistes per als debats posteriors a les projeccions.

A totes les projeccions hem tingut la oportunitat de comptar amb persones pertanyents als col·lectius en lluita

Totes aquetes accions encaminades a concienciar sobre les violències interseccionals s’han afegit al cicle Gènere, Educació i Criança, que es va dur a terme al 2017 i que a través de debats, activitats per infants i seminaris per a famílies al Poble Sec va afavorir el debat sobre la criança feminista.

Intersecciona ha rebut el suport  d’Obra Social La Caixa, així com de l’Ajuntament de Barcelona.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.